dissabte, 17 de gener del 2009

La Ludomòbil (ludoteca itinerant) de La Direcció General d’Acció Cívica de la Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya, s’instal·la

11 Juny, 2008 18:36

Els dies 13, 14 i 15 de juny al Palau de Fires i Congressos s’instal·larà la Ludomòbil de la Direcció General d’Acció Cívica de la Secretaria d’Acció Ciutadana de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Programa Transversal d’Infància i Famílies de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus.

Els horaris d’obertura són els següents:
divendres: 13 de juny: de 17: 000 a 20.00 h
dissabte 14 de juny: de 10:00 a 14:00 h i de 17: 000 a 20.00 h
diumenge 15 de juny: de 10:00 a 14:00 h i de 17: 000 a 20.00 h

La ludomòbil és un espai itinerant amb jocs, joguines i altres materials lúdics adreçats a nens i nenes de fins a 6 anys. Tot i que també hi ha algunes activitats i jocs adreçats a infants de fins a 8 anys. I és una activitat gratuïta.

Consta de quatre espais:
- el dedicat a la infància, de 0- 3 anys, en que es compta amb la participació amb dels pares i les mares o d’altres familiars,
- el de joc simbòlic de 4 a 6 anys,
- el de joc psicomotriu de 4 a 6 anys,
- el de jocs de taula de 4 a 6 anys amb jocs per infants fins a 8 anys.

Perquè el joc és important !
La ludoteca mòbil de la Secretaria d’Acció Ciutadana és un equipament itinerant especialitzat en el joc i la joguina, un punt de trobada per als infants que té com objectiu principal la participació per intensificar les relacions entre els infants i també les relacions entre aquests i els adults.
Aquest plantejament s’escau amb el Programa Transversal d’Infància i Famílies de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Reus, que a través de Mas Pintat (Centre d’Atenció a la Infància i a les Famílies) té entre les seves funcions, potenciar accions que estimulin la participació activa dels infants i llurs famílies, com pot ser aquesta ludoteca, que alhora desenvolupa un dinamisme sociocultural col·lectiu.
I és que l’activitat lúdica, possibilita un harmoniós creixement del cos, la intel·ligència, l’afectivitat, la creativitat i la sociabilitat, és una de les fonts més importants de progrés i aprenentatge. En definitiva és una experiència vital en la infantesa carregada de comunicació i interacció amb els altres, amb els objectes i l’espai. És a través del joc que els nostres xiquets i xiquetes es socialitzen en la cultura de grup i integren els valors ètics, morals i cívics necessaris per al desenvolupament social de les persones.
Com diu la Declaració dels Drets dels Infants: “ tot nen o nena té dret a gaudir plenament de jocs i entreteniments socioeducatius: la societat i les autoritats públiques s’esforçaran per promoure la satisfacció d’aquest dret.”
I aquest és l’objectiu de l'activitat.
ESTEU CONVIDATS I CONVIDADES A passar una bona estona !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada