dissabte, 17 de gener del 2009

Una mica de teoria

10 Maig, 2008 19:49

Els canvis socials esdevinguts els darrers anys, així com la consideració de la importància que té l’educació infantil, han determinat noves necessitats familiars, perquè els pares i mares tenen menys temps i cal evidenciar que és l’essencial en l’educació de llurs fills per ser més eficaços.
L’aspecte més important en l’educació dels xiquets i les xiquetes és l’afecte i la dedicació de temps. Però és també necessari conèixer i comprendre les necessitats específiques del infants pel seu procés de creixement. Perquè en el creixement personal dels infants s’han de considerar la importància dels contextos, principalment la família, però també el dels centres educatius, l’entorn...,que faciliten el seu desenvolupament.
És a través d’aquests contextos que l’infant va fent la interpretació del món, de les seves normes, del paper que hi juga….Per tant quan fem referència a que atenem les necessitats, tant dels infants com de les famílies, ens referim una relació constructiva entre la família i centre, a través de la convivència, el coneixement mutu i la possibilitat de compartir criteris educatius. Tot i reconèixer la diferència entre els dos contexts i que en cadascun d’ells els infants poden trobar objectes, persones i relacions diverses.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada